Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rövarpriser på slungor hotar efter snöterrorn

/
  • Vädret bestämmer. KJ Skog och trädgård har sålt mer snöslungor till södra Sverige än till sina lokala kunder.
  • En kund har inte hämtat ut sin snöslunga än. Björn Jonsson berättar att det är tvåstegsslunga och att den som alla snöslungor idag har elstart.
  • Det skulle gå att sälja många fler snöslungor. Men Björn Jonsson på KJ Skog och trädgård har slut i lagren – trots att han tog hem 80 stycken inför vintern.

Kaosvintern i södra Sverige har gjort att snöslungor börjat sälja slut i butikerna.

Det öppnar upp för extrema priser på annonssidor på internet.

– Vi sålde den sista snöslungan idag, säger Björn Jonsson, KJ Skog och trädgård.

Annons

Förra vintern var snörik och snöslungor sålde bra.

Inför årets säsong beställde Björn Jonsson 80 stycken snöslungor av olika modeller till sin butik KJ Skog och trädgård i Ope. Men det har inte varit tillräckligt.

– Idag såldes den sista. Det var en restnoterad snöslunga som en kund kom in och köpte, säger Björn Jonsson.

Det värsta snökaoset har drabbat södra Sverige. Det är också dit som en stor del av KJ Skog och trädgårds snöslungsförsäljning har gått i år.

– Ungefär 80 procent av vår försäljning har gått söderöver, säger Björn Jonsson.

Fortfarande är det bara december med stora delar av vintern kvar. Några fler nya snöslungor går inte att få tag på från tillverkarna.

– Problemet för företagen som bygger snöslungorna är att det inte finns tillräckligt med motorer i världen. Själva snöslungan går att bygga. Men det finns inga motorer att stoppa in i dem, säger Björn Jonsson.

För de som är desperata efter snöslungor så kan köp- och säljsidor på internet som Lokus och Blocket vara en dyr sista utväg.

Där bjuds snöslungor just nu ut för flera tusen kronor över butikspris. Länstidningens granskning hittar en annons för en snöslunga som i butik kostar 9 995 kronor. När Länstidningen ringer upp så berättar annonsören att han redan fått ett bud på närmare 14 000 kronor.

– Men jag kommer att fortsätta att ta emot anbud, säger han.

Mer läsning

Annons