Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylspan: Smarta köksprylar

/
  • Flergångsplast. Trött på att slösa plastfolie? ”Cover flex” är i tänjbar silikon och går att diska i maskin. Tre ”lock” i olika storlekar, 98 kronor hos Clas Ohlson.
  • Flergångsduk. Bakduk i silikon som både går att baka och grädda på. Tål 230 grader i ugnen, och har släpp lätt-egenskap. 129 kronor, Clas Ohlson.
  • Koll på äggen. Håll koll på lös- och hårdkokt med en ”Egg perfect” i kastrullen. Markeringarna mäter värme i stället för tid. Kräver dock att man håller koll på kastrullen. 75 kronor, Clas Ohlson.
  • Miljövänligt. Diskar du under rinnande vatten? Med en diskmedelsdosa slipper du överdosera diskmedel. Perfekt i fikarummet på jobbet där var och en diskar sin kaffekopp. 39 kronor, Clas Ohlson.
  • Kakfat. Använd servisen eller udda favorittallrikar och skapa egna kakfat eller fruktfat för olika tillfällen. Ställning med två eller tre våningar kostar 210 kronor respektive 289 kronor, Smultrongården, Södra Dylta.
  • Elsparare. Genom att lägga kassetten ”Doppio freezer” i frysen sparar du inte bara 30 procent av elförbrukningen utan får också godare is. Fungerar genom att helt enkelt avfukta luften i frysen. Håller i cirka tre år, pris 126 kronor, smartasaker.se. Finns också för kylskåp.
  • Häng. Hängaren Pluring passar för saker som inte har någno ögla. Häng upp disktrasan eller handduken genom att trycka fast den. Självhäftande för jämna ytor, går också att skruva upp. 49 kronor, designrummet.se.

Visst kan det vara irriterande med en disktrasa som envisas med att ramla ned i diskhon eller överkokta frukostägg. Som tur är finns det en mängd prylar som underlättar tillvaron i köket. Vi har spanat in några av dem.

Annons

Mer läsning

Annons