Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylspan: Röda saker i advent

/
 • Den här adventsljusstaken i röd metall heter Box och är i lösa delar, så du kan själv arrangera den efter tycke och smak. Kostar 350 kronor hos designtorget.se.
 • En julkrubba hör också advent till. Vill du inte ha en i traditionell stil finns det moderna alternativ, som den här från italienska Alessi. Krubban i porslin finns även i vitt, den kommer från bluebox.se och kostar 645 kronor.
 • Ingen snö? Deppa inte, du kan i alla fall få lite snö i en liten kula. Gör-det-själv-kit med kula, vätska med glittersnö och plats för två egna bilder kostar 67 kronor hos smartasaker.se.
 • Coolstuff.se säljer små och stora LED-stjärnor som kan hängas i fönstret eller granen. Stjärnorna finns i flera färger och storlekar, de kostar 69 eller 119 kronor.
 • Från en indisk hantverkare kommer den här handgjorda stjärnan i tjockt, återvunnet papper med stansade hål. Innanför hålen finns tunt, färgat papper som ger en vacker effekt när lampan är tänd. Finns i flera färger hos seagren.se för 99 kronor.
 • Det brukar bli en del fester i advent och runt jul- och nyårshelgerna. En tomteluva gör även bag-in-boxen julfin. Luvan kostar 65 kronor hos bluebox.se.
 • Tillhör du dem som anser att julen var bättre på Arne Weises tid? Nu kan han stå på hedersplats på julbordet istället för att sitta i tv:n. Änglaspelet med Arne Weise finns hos designtorget.se för 85 kronor.
 • Om du ska rusta för krig eller bara vill ha fina, jämnstora snöbollar till en ljuslykta är Snowballer redskapet för dig. Kramar enligt reklamen upp till 60 snöbollar i minuten. Går säkert även att använda som rejäl glasskopa på sommaren. Kostar 148 kronor hos smartasaker.se.
 • Tålig vas i gummi för julens blommor som garanterat inte går i krasch om den åker i golvet. Halsen kan böjas in om du hellre vill ha vasen skålformad. Gummivasen finns hos designonline.se, kostar 229 kronor.
 • Elflugan från Lundgren & Strandberg betraktas som en modern designklassiker. Den här modellen kostar 1 795 kronor hos miljogarden.se.
 • Rudolf pryder inte bara väggen i juletid, det går att hänga smycken på hans horn året om. Den lilla väggkroken kommer från Coolstuff.se och finns i en mängd färger. Kostar 125 kronor.
 • Lampan Fling kan du använda som adventsstjärna eller som vägglampa. Finns i fler färger och storlekar. Den här modellen kostar 995 kronor hos designonline.se.

Pynta fönstret eller bunkra upp för snöbollskrig, vi har hittat sakerna som gör advent lite roligare.

Annons

På söndag drar startskottet för julen igång, då är det som bekant första advent. Ett välkommet inslag i vintermörkret, för visst känns det ljusare ute när adventsstjärnor och elljusstakar börjar lysa i fönstren.
Men det finns fler saker som kan pigga upp i adventstider. Vi har kikat runt bland utbudet och bland annat hittat en snöbollsrullare och en Rudolf att pryda väggen med. Det flesta sakerna är så klart röda, julens egen färg.

Mer läsning

Annons