Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylspan: Med hjärta för inredning

/
  • En liten vers att läsa medan man sitter i det lilla rummet, känns den igen? Det klassiska trähjärtat har fått nytt liv som klistermärke hos företaget Kitsch, kostar 29 kronor.
  • Krokar för älskade prylar. För större effekt, sätt flera i rad från golv till tak. Hjärthängaren i plåt från Pluto kostar cirka 195 kronor. För återförsäljare se plutoprodukter.se.
  • Knivstället heter Love, men är det inte snarare lite mordiskt att sticka ner köksknivarna i ett hjärta? Designern Raffaelo Iannello har även gjort en variant med en vodoo-docka, kallat ”The ex”. Hjärtat inklusive knivar kostar 945 kronor hos etrendstore.se.
  • Hjärtan på piedestal i betong finns i olika storlekar från Konsthantverk Lindqvist i Sölvesborg, pris 215-265 kronor . Den största är drygt 17 centimeter hög. För återförsäljare se konsthantverklindqvist.se
  • Formgivaren Tove Adman ville skapa en bra förvaring till pappas viktiga hjärtmedicin. Den tunga asken i grå betong har samma storlek som ett människohjärta. Darlings.se säljer den för 375 kronor.
  • Grytvante med ”enhandsgrepp”, vändbar så att den passar både höger-och vänsterhänta. Designad av Jenny Jurnelius på designrummet.se, pris 175 kronor.
  • Koziol är faktiskt ett anrikt familjeföretag med rötter i 1920-talets Tyskland, numera förknippas namnet främst med färgglada plastprylar. Hjärtan finns i alla möjliga former, som den lilla godisskålen. Favoritsaker.se, 49 kronor.

Att rita ett hjärta är bland det första vi lär oss. En stiliserad form som egentligen inte är särskilt lik det som bultar i bröstkorgen, men en användbar symbol för kärlek och omtanke.

Annons

I inredning är hjärtan lite som leopardmönstrat: Antingen gillar man det och återkommer till det gång på gång - eller så är det bara helt fel stil.
Men de flesta kan nog tänka sig hjärtan till jul, i barnrummet - och på dassdörren förstås.
Samt kanske på ett kort den 14 februari.

NA Media

Mer läsning

Annons