Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisras på fritidshus i Jämtland

Priserna på fritidshus i Jämtlands län har sjunkit med hela nio procent det senaste året visar färska siffror från Mäklarstatistik. I hela landet har priserna på fritidshus fallit med en procent.

Annons

Statistiken gäller för perioden oktober 2008-september 2009 och jämförs med motsvarande tid föregående tolvmånadersperiod.

I Jämtlands län såldes/köptes det 54 fritidshus under den aktuella perioden. Medelpriset var 1 109 000 kronor, vilket alltså är en minskning med nio procent jämfört med den föregående mätperioden.

De flesta affärerna med fritidshus gjordes i Åre. Där bytte 26 fritidshus ägare och medelpriset var 1 122 000 kronor, en minskning med sex procent.

I länets övriga kommuner gjordes det för få affärer för att det ska gå att göra en relevant jämförelse för varje enskild kommun.

I hela landet har 4 616 fritidshus bytt ägare under perioden oktober 2008-september 2009. Det genomsnittliga priset var 1 210 000 kronor, vilket är en minskning med en procent jämfört med föregående tolvmånadersperiod.

Mer läsning

Annons