Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Priserna på bostadsrätter uppåt i Östersund

Priserna på bostadsrätter ökade med tio procent i Östersund under sommarmånaderna, visar färska siffror från Mäklarstatistik. Villapriserna däremot sjönk med fyra procent under samma period.

Annons

Under augusti såldes 110 bostadsrätter i Östersund till ett snittpris av 656 000 kronor. Under den senaste tolvmånadersperioden har priserna på bostadsrätter totalt ökat med sju procent. Villapriserna däremot backade alltså med fyra procent under juni, juli och augusti. Under de sista tolv månaderna har villapriserna i Östersund sjunkit med tio procent. I augusti såldes 34 villor, de kostade 1 634 000 kronor i snittpris.

I övriga Jämtland råder däremot mer eller mindre stiltje på bostadsmarknaden. I samtliga kommuner i länet såldes för få villor och bostadsrätter för att Mäklarstatistik ska kunna redovisa prisutvecklingen under sommaren eller den senaste tolvmånadersperioden.
Säljs färre än 25 objekt under någon av jämförelseperioderna är underlaget för magert för att en siffra ska gå att ta fram.

På riksnivå steg priserna på bostadsrätter med två procent och villapriserna med en procent under juni, juli och augusti. Att priserna ökar har dels med det låga ränteläget att göra, dels med att det råder bostadsbrist på en del orter. Främst i större städer har bostadsbristen blivit ännu mer märkbar sista tiden då finanskrisen gjort att det byggs färre nya bostäder.
Att ränteläget pressat ned bostadspriserna är inte enbart positivt för köparna. Från flera håll höjs nu varningens röster då räntan väntas öka, det är därför är viktigt att räkna med en god marginal för räntehöjningar i bostadskalkylen.

Mer läsning

Annons