Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huspriserna stiger mest i länet

Annons

Priserna på småhus i Jämtlands län steg med hela fem procent under perioden november-januari jämfört med de tre föregående månaderna. Jämfört med motsvarande tremånadersperiod ett år tidigare har priserna ökat med hela 13 procent. Det är den största prisökningen i hela landet.

De färska siffrorna som tagits fram av Statistiska centralbyrån (SCB) visar att priserna på småhus i hela landet har stigit med två procent under perioden november-januari jämfört med den närmast föregående tremånadersperioden. Jämfört med motsvarande tremånadersperiod ett år tidigare är prisökningen sju procent.

Medelpriset på ett småhus i Jämtland den senaste tremånadersperioden var 1 107 000 kronor. För hela landet var medelpriset 1 954 000 kronor under motsvarande period.

I Östersunds kommun var medelpriset för ett småhus 2 054 000 kronor under perioden november-januari. Det är en ökning med hela 19 procent jämfört med för ett år sedan. Den senaste tremånadersperioden har småhuspriserna i Östersund stigit med sex procent jämfört med föregående tremånadersperiod, enligt SCB.

KENNETH JOHANSSON/Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons