Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höghuset kan fyllas med bostadsrätter

/
  • Bostadsrätter eller hyresrätter? Det är just nu en viktig fråga för Östersundsbostäder. Förra veckan ordnade bolaget ett offentligt möte för att få veta vilken typ av lägenheter som det nya höghuset ska innehålla.
  • Skiss över det planerade höghuset i Valhall, Östersund.
Bild: Gisteråsjöstrand arkitektur

Lägenheterna i det planerade höghuset i Östersund kan bli bostadsrätter i stället för hyresrätter. Östersundsbostäder håller just nu på att undersöka intresset för alternativa boendeformer.

Annons

I dagsläget är Östersundsbostäder ett renodlat hyresbostadsföretag. Men i samband med det planerade höghusbygget i Valhall öppnar sig helt nya möjligheter.

– Huvudaffären för oss är hyresrätter och har varit det av tradition. Men vi har många kollegor runt om i landet som har varit inne och nosat på andra upplåtelseformer och det har ju gjort oss nyfikna också. Vi ställer oss frågan om det bara är hyresrätter som människor vill ha, säger vd Bengt Rådman och förklarar att det finns flera andra alternativ att välja mellan.

De främsta alternativen till traditionella hyresrättsbostäder är bostadsrätter, kooperativa hyresrätter och ägarlägenheter. Östersundsbostäder ordnade förra veckan ett offentligt möte för att informera om höghusbygget och för att få veta vad människor som letar ett nytt boende är intresserade av.

En modell för höghuset är att vissa av de totalt 60 lägenheterna hyrs ut som vanligt och att andra säljs som bostadsrättslägenheter. Men om intresset är tillräckligt stort kan samtliga lägenheter i höghuset bli bostadsrättslägenheter.

– Ja, varför inte. Vi håller alla dörrar öppna. Det viktiga i vårt uppdrag är att producera bostäder, säger Bengt Rådman.

Exakt vilka boendeformer som kan bli aktuella för höghuset är svårt att säga i dagsläget men Östersundsbostäders vd hoppas att förra veckans möte har satt igång processen hos de som letar efter en ny bostad.

– Det här var ett första försök att så några frön och se hur intresset ser ut, säger Bengt Rådman.

Mer läsning

Annons