Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duschdraperier som inspirerar

/

Fia Nero, 38, fick efter många flyttar och många fula duschdraperier nog och startade eget där hon gör funktionella och originella duschdraperier.

Annons

- Ofta så slänger man just gamla duschdraperiet när man flyttar och det är svårt att hitta något snyggt, jag har oftast valt det minst fula, men aldrig blivit nöjd, säger hon.
De flesta av Fias egendesignade draperier är tredelade, där den översta delen är transparent för att man skall få in ljus och kunna ha lite koll på om någon familjemedlem kommer in i badrummet för att, till exempel, borsta tänderna.

Funktion och form
Framsidan på draperierna är i dekorativa tyger och baksidan är vattentät nylon, för att få både form och funktion i ett.
- Det är ju framsidan som är det viktiga vad det gäller form eftersom det är den som syns, säger Fia Nero.
Enligt Fia själv är det inget problem med tygerna på framsidan, även om de kan bli lite fuktiga av stänk från duschen eller ångan i badrummet så är de så tunna att de snabbt skall torka.
När idén om att designa själv satt sig lyckades Fia via privata kontakter starta ett samarbete med ett företag i Indien som syr upp draperierna. Och hon har själv varit på plats tre gånger det senaste året för att övervaka produktionen.

Få av varje
- Jag har inte råd att låta designa mina egna tyger utan väljer från det som min kontakt har att erbjuda.
Det gör också att det inte finns hur många som helst av varje eftersom tygerna ofta är restlager och helt enkelt tar slut.
Vår och höst skapar Fia en ny kollektion och vårens kollektion är i lite ljusare färger än höstens.
- Trender bryr jag mig inte så mycket om, men kanske påverkas jag av det indirekt? Framförallt försöker jag nog vara lyhörd inför vad folk vill ha, säger hon och visar ett vitt draperi med rosa blommor som kom till efter önskemål om ett riktigt lantligt romantisk draperi.

Kolla in Fia Neros skapelser i bildspelet.

Maria Gunnarsson
Nyhetsbyrån NAmedia

namedia@na.se

Mer läsning

Annons