Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dörröppningen blev hängande i luften

/
  • Dörren till den nya HSB-fastigheten på Artillerigatan i Östersund byggdes helt fel. Den hamnade en meter ovan markplan.
Foto: Ulrika Andersson
  • Dörren till den nya HSB-fastigheten på Artillerigatan i Östersund byggdes helt fel. Den hamnade en meter ovan markplan.
Foto: Ulrika Andersson

Dörren hamnade ordentligt snett när HSB:s nya fastighet på Artillerigatan byggdes.

En miss i projekteringen gjorde att entrédörren hamnat en meter ovan marknivån.

Annons

HSB bygger just nu i samarbete med Peab den nya fastigheten med bostadsrätter nedanför Campus på Artillerigatan.

Men något måste ha gått rejält snett under arbetet. Observanta Östersundsbor kan ha lagt märke till att en dörr ut mot Artillerigatan sitter långt över marken.

– När vi gjorde översikt av fastigheten under senhösten så upptäckte vi att markhöjden är för låg, säger Åke Jansson på HSB Mitt.

Det är inga små marginaler det handlar om.

– Nej. Det handlar om en meter ungefär. Entrén till huset sitter för högt. Någonstans har det blivit fel, säger Åke Jansson.

Vad tänkte du när du upptäckte det här?

– Ja. Vad tänker man. Att problem är till för att lösas.

HSB och Peab har nu lämnat in en ansökan till miljö- och samhällsnämnden om att få bygga en permanent ramp ute på trottoaren.

Något som tjänstemannen på Östersunds kommun, Svante Freij, ställer sig kallsinnig till.

Han hänvisar till att privata företag och privatpersoner inte ska ges bygglov på allmän plats. Dessutom har kommunens trafik- och parkavdelning ställt sig negativ till en ramp ute på trottoaren.

På onsdagen beslutade miljö- och samhällsnämnden att inte besluta någonting alls just nu. Ärendet återremitteras för avgörande vid nästa sammanträde i mars.

– Vi vill inhämta räddningstjänstens åsikter först, säger nämndens ordförande, Mona Modin Tjulin (S).

Tre förslag finns: Stänga dörren helt, bygga en ramp som HSB föreslår eller bygga upp hela gång- och cykelbanan i höjd med nedre delen av dörren.

Mer läsning

Annons