Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadspriserna sjunker i Östersund

/

Finanskrisen har gjort att priserna på villor och bostadsrätter sjunkit rejält på flera håll i landet de sista månaderna. Så även i Östersund, här sjönk villapriserna med fem procent och medelpriset på bostadsrätter med tre procent mellan augusti och oktober, enligt siffror från Mäklarstatistik.

Annons

1 721 000 kronor kostade snittvillan i Östersund under perioden. Även sett till hela länet sjönk villapriserna med fem procent. Medelvillan på länsnivå kostade 974 000 kronor. Det märks på prisstatistiken att bostadsmarknaden stannat upp, Östersund är den enda kommun i länet där det såldes tillräckligt många villor under perioden för att det ska gå och se om priserna ökat eller minskat.

Att bostadspriserna fortsätter nedåt var väntat. I riket sjönk medelpriset på bostadsrätter med tio procent under oktober, medelpriset på villor gick ned med fem procent. Att priserna sjunkit mest på bostadsrätter var heller ingen överraskning. När det sker en prisförändring på bostadsmarknaden märks det först och tydligast på bostadsrätter, sedan följer villapriserna efter, enligt Lars Kilander, vd på Mäklarsamfundet Bransch.

I Östersund minskade priset på bostadsrätter med tre procent mellan augusti och oktober. 97 bostadsrätter såldes under början på hösten, de kostade 565 000 kronor i snitt. Även när det gäller bostadsrätter märks det att bostadsmarknaden lugnat ned sig, Östersund är enda kommun i länet där det såldes så många bostadsrätter under perioden att det går att ta fram lokal prisstatistik. Sett till hela Jämtland sjönk snittpriset för en bostadsrätt med sex procent till 596 000 kronor.


Mer läsning

Annons