Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg fler hyresrätter och pressa priserna!

Kommunminister Mats Odell (KD) erkänner själv att det är bostadsbrist i Sverige, men säger ändå nej till investeringsstöd för att få igång byggandet av statliga bostäder som de senaste fyra åren i princip stått helt stilla. Hans enda taktik är att inte göra någonting och hoppas på att marknaden själv reder ut problemet, men det gör den inte.

Odells sätt att agera ställer till stor på skada samhället och rörligheten på arbetsmarknaden minskar då människor får det svårare att flytta dit det finns jobb eller utbildning.

I storstäderna är det kris på hyresrätter och priserna trissas upp så att det blir en klassfråga att kunna bo där.

Odell och en del av ledningen i HSB har sagt att bostadsproblemet för unga kan lösas med att de börjar bospara i tid. Den enskilde ska ta allt ansvar och samhället ingenting. Är detta Sveriges bostadsminister? Ja, tyvärr.

Ungdomsarbetslösheten är enorm och självklarheten att ha jobb och bostad finns inte. Hur ska man kunna bospara när man lever på existensminimum?

Hyresrätter ombildas till bostadsrättsföreningar och skattebetalarnas investeringar förvandlas till privata vinster. Det är en ständig kamp mot klassamhället och för folket, den kampen kommer och har alliansen aldrig varit med i.

Lösningen då? Lösningen är såklart att staten ur ett miljöperspektiv bygger fler hyresrätter och pressar ner hyrorna samt sätter stopp på ombildningen av hyresrätter.

Jag är övertygad om att politiker har möjlighet och skyldighet att förändra. Något Odell tycks ha glömt.

Erwin Marklund (V), kommunfullmäktige-kandidat Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel