Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg en skoterled till nya arenan

Förslaget om att öppna för skoterkörning hela vägen fram till nya arenan får inte Östersunds kommun att jubla direkt.

Det var snart ett år sedan som en medborgare förde fram förslaget att kommunen skulle göra det möjligt att köra skoter hela vägen till nya arenan.

"Att kunna angöra Arenan med skoter skulle vara ett mervärde både för arrangörer och publik likväl som för aktiva som utövar sin idrott på arenan", skriver medborgaren.

"En anslutning till nya Arenan skulle kunna gå från bandyplanen via terrängspåret som löper parallellt med E45, passera E14 över skidbron vid Rannåsen och sedan vidare för anslutning mot närmaste befintliga skoterled".

Men tjänstemännen på Östersunds kommun föreslår nu att politikerna ska avslå förslaget. Beslut fattas på kommunstyrelsen på tisdagen:

"Området som förslagsställaren föreslår för dragning av skoterled innebär att skotertrafik skulle passera rakt igenom ett område som idag används frekvent för rekreation och friluftsliv. Användningen av området för närrekreation kan antas öka ytterligare genom den pågående utvecklingen av att fler bostäder byggs i närliggande bostadsområdet Tallbacken och i Stadsdel Norr generellt. Tillåtelse av skotertrafik i det aktuella området skulle kunna innebära risk för störning av hur området används idag".