Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bye Bye Bicycle

/

Compass

Betyg: 2

Annons

För att beskriva Bye Bye Bicycle kan man namedroppa samtida band som surfar på samma våg av indiedisco, Parker Lewis och Portrait Painters är exempel på detta. Musik som andats in 80-talsarvet från The Cure, Depeche Mode och The Smiths - och andats ut strömlinjeformad dansmusik i stil med The Embassy och The Tough Alliance.

”Compass” inleds med sin förstasingel ”Haby bay”, som inte är någon drivkraft att tala om. Vid den punkten är jag beredd att avfärda Bye Bye Bicycle som ett tråkigt band med mediokra låtar. Men vid tredjespåret ”Navigation” börjar det introverta skenet svepa undan och albumet tar äntligen fart.

Att Bye Bye Bicycle även hanterar ambientmusik bevisar de på ”Meridian”, som blir ett skönt avbrott från André Vikingssons kvidande stämma. För det blir rätt gnälligt, som på ”Agent”.

Skönt är att albumet avslutas med en klassiskt behärskad och ändå oöm låt som ”Footsteps (Pt II)”. Musikaliskt sett finns det spännvidd och friktion i Bye Bye Bicycle, men det känns ofokuserat och introvert på ”Compass”.

Mer läsning

Annons