Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bybor ställer upp med 300 000 till ny bensinpump

Älvros har varit utan bensinpump sedan i mars förra året. I dagarna får de en ny pump, finansierad av föreningar och privatpersoner i byn.

– Det här är jättepositivt och kan bli ett riktigt uppsving, säger handlaren Håkan Eriksson.

Nu är det bara dagar kvar, sedan står den nya kortpumpen klar med två handtag - en för 95 oktan och en för diesel. Håkan Erikson, som tog över livsmedelsbutiken i Älvros för ungefär ett år sedan, berättar att det varit stor efterfrågan från både turister också bybor.

– Det kommer in folk nästan varje dag och frågar varför den gamla pumpen står still och när den nya kommer upp, säger han.

Det är Älvros ekonomiska förening som tillsammans med tre andra föreningar, organisationer och privatpersoner i byn har lyckats skramla ihop 300 000 till pumpen. Ingen myndighet har velat ställa upp med pengar och ingen bank har trott på idén.

– Det är helt otroligt att vi fått sådant stöd. Vi tror på det här och hoppas att affären kan fortsätta gå runt med hjälp av pumpen, säger Börje Jonasson, ordförande i Ekonomiska föreningen.