Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byar saknar både el och vatten

Flera tusen elkunder i länet saknade ström under lördag förmiddag. I några byar saknas både el och vatten.

Annons

Bergs kommun har drabbats hårt, bland annat genom att Klövsjö och Oviken saknar såväl el som vatten.

Det konstaterar länsstyrelsen efter en genomgång av läget under lördagen.

Då framkom att byarna Gillhov, Handsjöbyn och Sandnäset saknar el och kommer att göra det cirka en vecka till. Både den fasta och mobila telefonin krånglar på flera håll i kommunen.

Eon rapporterar att 480 kunder är utan el, de flesta i Strömsunds och Ragunda kommuner samt cirka 50 kunder i Bräcke.

Cirka 1 100 av Jämtkrafts kunder hade ingen el på lördag förmiddag och de flesta av dessa är bosatta i Hallen-Oviken, samt i området Brunflo, Hackås, Revsund.

– Vi har även idag omkring 70 personer som arbetar med att lösa de problem som stormen Ivar medfört, och så har vi skogsmaskiner och helikoptrar igång, säger Pär-Erik Petrusson på Jämtkraft Elnät i ett pressmeddelande.

Enligt honom försvåras arbetet med att återställa strömmen så fort som möjligt med att det finns en klass 1-varning för snö idag.

Härjeåns nät är hårdast drabbat av kraftbolagen. Omkring 5 000 kunder var utan ström när arbetena avbröts på fredagskvällen och enligt bolaget fortsätter reparationerna hela helgen.

Drygt 4 600 av Telias kunder var utan fast telefoni på lördagen. Stora områden längs båda sidor om E45 ner mot Sveg är drabbade, samt från Brunflo genom Bräcke kommun längs ett brett fält som sträcker sig långt bortanför Ånge.