Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byalaget 15

Byalaget 15 i Östersund höll den 17 mars sin föreningsstämma/årsmöte i byalagets ”Salong”.

Ordförande Tomas Svanström hälsade välkommen och meddelade bland annat att ”Hus-haren” överlevt vintern. Självklart valdes han därefter till mötesordförande liksom Sven-Olof Andersson till mötessekreterare. Till justeringsmän utsåg årsmötet Kerstin Palmcrantz och Gösta Nilsson. 

Verksamhetsberättelsen berättar bland annat om inköp av en paviljong till innegården, om Ove Lundéns mycket uppskattade arbete med trädgården och om uppskattade ”trivselaktiviteter” för medlemmarna. Revisor Tage Olsson tog till orda och föredrog revisionsberättelsen, varpå styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret. Årsmötet beslöt att styrelsen även kommande år arbetar helt ideellt.  

Därefter var det dags att välja styrelse för året. Tomas Svanström, som professionellt lett föreningens arbete alltsedan starten, hade undanbett omval men åtog sig dock uppgiften ännu ett år på villkor att en festkommitté på tre personer utses för att i någon mån avlasta hans arbete. Den nya styrelsen ser ut sålunda: Tomas Svanström ordförande, Sven-Olof Anderson sekreterare, Doris Enquist kassör, Ove Lundén, Birgit Jonsson och Monica Nilsson, den sista nyvald som ersättare för Siv Bilde, som avböjt omval. Tage Olsson omvaldes till revisor med Lars-Erik Agerberg som ersättare.

Valberedningen Ivan Bill, Inger Jonsson och Björn Lindberg omvaldes likaså med den sistnämnde som sammankallande. 

Vidare fastställdes hyran för övernattningsrummen till 180 kronor. Ordförande föredrog verksamhetsplan och budget för 2010. Han nämnde som närmaste aktiviteter taklagsfest för paviljongen, trädgårdsdagen, nationaldagsfirande och andra gårdsaktiviteter. Torsten Arbman framförde föreningens tack till styrelsen, speciellt riktat till Tomas och hans festarrangörer - arrangemang som starkt bidrar till både samhörighet och trivsel i byalaget. 

Efter årsmötet intogs sedvanlig middag ”på lokal”.