Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butler men inte rut

Samtidigt som Sahlin och Ohly säger att rut ska avskaffas om de vinner valet om en månad så lanserar Socialdemokraterna i Stockholm idéer om att det ska finnas butlers i tunnelbanan.

Annons

Enligt Karin Jämtin och Illija Batljan ska man kunna lämna in smutstvätt på morgonen och hämta den ren på väg hem från jobbet.

Socialdemokraterna fortsätter tydligen sin taktik med att bedriva olika politik för storstäder och övriga landet.

Avskaffa rut – det vill säga möjligheten för alla i Sverige, barnfamiljer och pensionärer, att få hjälp med hushållssysslor.

Men inför Butler-tjänster för välavlönade och stressade storstadsbor i Stockholm. Man tar sig för pannan – är det sant?

Organisationen Företagarna visar att ca 18000 nya jobb skapats genom Alliansregeringen rut- och rot-avdrag.Mona Sahlin vill ju avskaffa både rut och rot om hon vinner valet. Hon kan tänka sig rot-avdrag om byggnadsfacket vill ha det när det är lågkonjunktur. Socialdemokraterna ser rot bara som en konjunkturåtgärd som ska hjälpa byggjobbare.

Vi moderater och alliansen ser rut och rot som möjligheter för människor att få jobb. Många med kanske lite sämre skolutbildning eller nyinflyttade till vårt land har kunnat gå från arbetslöshet till ett jobb tack vare rut och rot. Dessutom har vi gett många som tidigare jobbade under osäkra förhållanden, avtalsenliga löner i seriösa företag som betalar skatt. Antalet svartjobb har minskat mycket i både bygg och städbranschen! Det verkar inte Socialdemokraterna gilla?

Pär Jönsson (M),

riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel