Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butikschef anmäld för diskriminering

Kvinnan menar att hon diskrimineras på jobbet på grund av att hon vill ha barn. Därför har kvinnan anmält arbetsgivaren till Diskrimineringsombudsmannen.

En kvinna i Östersund har anmält en butik i Östersund till Diskrimineringsombudsmannen - DO. Kvinnan anser att hon diskriminerats på grund av sitt kön och sina förhoppningar om att få barn.

I skrivelsen till DO menar kvinnan att chefen på den aktuella butiken har motsatt sig att arbetstagaren försöker få barn med hjälp av en IVF-behandling (behandling mot ofrivillig barnlöshet). Anmälaren menar att arbetsledaren inte accepterar att hon planerar att genomgå en sådan behandling och att chefen försökt påverka henne att välja bort barnlöshetsbehandlingen till förmån för sitt arbete.

Kvinnan uppfattar att chefen har en avog inställning till hennes önskan om barn och att chefen hotat och trakasserat henne bland annat genom att säga att: Jag unnar dig barn, men du har ett nytt jobb och en provanställning.

Kvinnan har också vänt sig till sitt fack som kallat arbetsgivaren till förhandling, vilken ännu inte är avslutad.