Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butik i gröna huset

Trots fem månaders försening, visar flera företag stort intresse att hyra in sig i det gröna huset på Storgatan 41.

Det lilla gröna huset är del i fastigheten Pantbanken 7 där ett antal andra byggnader också ingår och som ägs av Storsjöförvaltning AB. Den bakre delen av huset på Storgatan har rivits under hösten eftersom den har varit sammanbyggd med ett annat hus längre in på gården. Väggar har tagits ner och det planeras för nya påbyggnationer.

– Båda byggnaderna var i sämre skick än vi trodde. Den bakre byggnaden är inte kulturmärkt, men det är däremot det gröna huset. Och vi måste rätta oss efter de regler som finns när det gäller en renovering av ett sånt här gammalt hus, säger Linus Ekqvist VD. Han berättar att för att renoveringen ska göras korrekt har därför också en sakkunnig varit involverad i projektgruppen.

Enligt Linus Ekqvist skulle huset ha varit klart redan den 23 augusti, men det har nu skjutits fram till den 1 februari 2014, då det blir det slutbesiktning.

I husets 80 kvadratmeterstora bottenplan planeras för en butik och på det övre planet, som är 106 kvadratmeter stort, blir det kontor.

– Det gröna husets övervåning kommer bli större än undervåningen och fortsätta in i den bakre byggnaden.

Har många visat intresse för det gröna huset sedan Trampolin flyttade ut?

– Ja, flera företag är intresserade och det passar ett företag med runt fem till sju personer anställda, säger Linus Ekqvist.