Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busschaufför varnar: "Det känns helt vansinnigt"

Joakim Kjelldahl från Uddevalla kör med hjärtat i halsgropen i Östersund.
– Det är livsfarligt och jag har varit livrädd varje morgon.

Det var i måndags som busschauffören Joakim Kjelldahl anlände med sin busslast med Trestadspensionärer till Östersund. Han berättar att hotellpersonalen hänvisade honom till den stora parkeringen vid Östersunds hamn, vid järnvägsövergången längs Strandgatan.

– På tisdagsmorgonen hämtar jag bussen och skulle köra härifrån och blev helt förskräckt. När jag kommer över järnvägsspåret ser jag att jag ska lämna företräde till en väldigt trafikerad väg (Strandgatan), berättar Joakim Kjelldahl.

Problemet är att Kjelldahls buss är 14 meter lång.

– Jag hade tio meter som stod på järnvässpåret och då tänkte jag om det kommer ett tåg så går bommarna rätt över taket i bussen.

Han har kört ut från hamnparkeringen flera morgnar under veckan och berättar hur han hörde talas om att en person på en gräsklippare nyss hade blivit påkörd av ett godståg vid en annan järnvägsövergång i Östersund.

– Då tänkte jag, vad är detta för samhälle? Östersund är en vacker stad men att skicka turistbussar som ska ställa sig över ett järnvägsspår känns helt vansinnigt.

– Det är livsfarligt och jag har varit livrädd varje morgon. Jag kör ut på morgonen på en väldigt trafikerad väg, men jag försöker smita ut så fort som möjligt och hoppas att bilarna har bromsar.

Joakim Kjelldahls fråga är hur han ska göra om tåget kommer.

– Ska jag köra ut på en trafikerad väg och riskera att krocka med bilarna eller ska jag stå kvar? Vad blir den största skadan?

– Här är det någon som har trafikplanerat väldigt dåligt.