Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussade hundarna på taxichauffören

Taxiresan från Östersund till en ort i länet spårade ur ordentligt.
Enligt källa till LT så vägrade den kvinnliga passageraren att betala och bussade i stället sina hundar på taxichauffören.
– Jag har nyss talat med chauffören som mår mycket dåligt av det inträffade, säger Per-Åke Pettersson, vd på Taxi Östersund.

Det var under tisdagsförmiddagen som en chaufför på Taxi Östersund körde en kvinnlig passagerare från Östersund till en annan ort i länet.

Resan gick bra men när chauffören skulle ta betalt gick något ordentligt snett.

Enligt en källa till LT så vägrade kvinnan att betala och gick i stället in och bussade sina två stora hundar på taxichauffören och bommade dessutom igen vägen ut från gården.

Det är uppgifter som bekräftas av Taxi Östersunds vd Per-Åke Pettersson.

– Jag har nyss talat med chauffören som mår mycket dåligt av det inträffade. Chauffören upplevde det som ett direkt hot mot hennes liv att de här hundarna släpptes lös. Det var mycket otäckt, säger han.

Taxichaufförer har ett snabblarm som går till beställningscentralen så att andra chaufförer kan komma till undsättning i extrema situationer.

– Men just där chauffören var så fanns ingen täckning. Tack och lov så lyckades hon ringa polisen.

Polisen var snabbt på plats och såg till att chauffören kunde köra därifrån.

Kvinnan med hundarna förhördes och en anmälan om bedrägeri har upprättats. Hon är känd sedan tidigare av Taxi Östersund.

– Vi känner till henne. Men den här gången hade hon förbeställt i en annan persons, en mans, namn, säger Per-Åke Pettersson luttrat.

– Jag vill ge en eloge till polisen som snabbt var på plats och hjälpte vår förare.