Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BUP:s ätstörningsgrupp verksam hela sommaren

Centerns ungdomsförbund (CUF) har i ett debattinlägg i LT 13 juli påtalat att många ungdomar kan ha det svårt just nu när livet borde vara som bäst.

Särskilt har man velat uppmärksamma de ungdomar som lider av ätstörningar. Det är vällovligt men skjuter kanske lite över målet. Det gör inte livet lättare för dem man vill värna om.

Här i vårt län är det visserligen sant att vi inte har en speciell ätstörningsenhet för ungdomar. Det är också sant att vår personal behöver semester.

Men det är också så att barn-och ungdomspsykiatrin , BUP , har verksamhet hela sommaren.

BUP har en särskild ätstörningsgrupp som arbetar med de ungdomar som söker hjälp, lokaler som används för det ändamålet och vi arbetar efter ett vårdprogram som utarbetats tillsammans med vuxenpsykiatrins ätstörningsenhet och i samråd med övriga psykiatriska verksamheter i norrlänen samt med Stockholms centrum för ätstörningar.

Det är nog också så att det kan vara en hög tröskel för ungdomar att söka hjälp men vi upplever att den tröskeln i dag är betydligt lägre än om vi ser ett antal år tillbaka.

Det finns också flera vägar att söka sig fram om man funderar på att söka hjälp. På nätet kan man till exempel läsa på www.bup.se eller www.umo.se om man vill veta mer.

På Ungdomsmottagningen i Östersund kan man få rådgivning. Skolans elevhälsa liksom hälsocentralen kan också ge råd och man kan ringa direkt till BUP med frågor.

Sverker Arver, enhetschef enhetschef på barn- och ungdomspsykiatrin, BUP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel