Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bungie levererar ännu ett mästerverk

/
  • På förhand såg det ut som att ”Halo ODST” skulle bli en mellantitel, men efter att ha spenderat tid med mästerverket så kan man bara konstatera att det här är ett fullvuxet, om än annorlunda, ”Halo”-spel.

Stämningen i ”Halo ODST” skiljer sig en hel del från övriga kapitel i ”Halo”-trilogin.

Annons

För det första så är du ingen legendarisk supersoldat den här gången utan en alldeles vanlig Orbital Drop Shock Trooper – alltså en vanlig fotsoldat.

I inledningen av spelet skickas du och tre av dina medsoldater rätt in i dramatiken från ”Halo 2” där Covenanterna försöker ta kontroll över New Mombasa.

Du kastar dig in i din pod som släpps handlöst rakt ner i krigszonen, men Coveanternas moteld gör att du kraschlandar och tappar kontakten med dina kollegor.

När du kliver ur din sargade farkost möts du av ett utbränt New Mombasa, som kryllar av fiendens trupper. Nu gäller det att ta reda på vad som hänt med resten av ditt kompani.

Stämningen i ”Halo ODST” skiljer sig en del från tidigare ”Halo”-spel. Färgskalan är dämpad, med mörka och hotfulla omgivningar där fienden lurar runt varje hörn.

Det har också inslag av detektivhistoria då du genom att hitta föremål kan hitta ledtrådar till vad som hänt dina kumpaner. Varje ledtråd triggar en spelbar tillbakablick, vilket bygger upp spänningen allt eftersom historien fortskrider.

En annan nyhet är visiret, som kan slås av och på, som avslöjar fiender i mörker, något som är väldigt användbart i det skugghöljda New Mombasa.

Spelmässigt påminner spelet så klart mycket om tidigare ”Halo”-spel, vilket borgar för en skjutare av högsta klass. ”Halo”-fansen kommer alltså inte att bli besvikna.

För den som gillar multiplayerspel vankas det också massor av godbitar. Multiplayerdelen av ”Halo 3” finns med i sin helhet, komplett med alla släppta extrakartor.

Dessutom bjuds vi på massiv flerspelaraction i nya läget ”Firefight”, där du och dina kompisar tar er an våg efter våg av fiender, som bjuder på en ständigt accelererande svårighetsgrad. Bara det här spelläget är i sig värt hela inträdesbiljetten.

På förhand såg det ut som att ”Halo ODST” skulle bli en mellantitel, men efter att ha spenderat tid med mästerverket så kan man bara konstatera att det här är ett fullvuxet, om än annorlunda, ”Halo”-spel.

Det här kommer absolut att göra din väntan på nästa ”stora” titel i serien enklare. Faktum är att jag nästan glömmer bort ”Halo Reach” mitt i all spelglädje. Som jag brukar säga: missa det inte!

Annons