Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bullar eller djur?

Enligt almanackan är den 4 oktober Kanelbullens Dag. Denna dag som sedan 1931 uppmärksammats som Djurens Dag, på grund av att djurens skyddshelgon Franciscus av Assisi har tillägnats dagen. Skulle det vara mer angeläget att uppmärksamma kanelbullar än våra medvarelser som utsätts för svårt lidande? Det är beklämmande att djurens lidande tydligen fortfarande inte tas på allvar när Djurens Dag till stor del ignoreras.

Årets tema är hemlösa djur – ett stort problem även i vårt land.

Hemlösa djur är till stor del resultatet av bristande respekt för de enskilda djurens värde. Det är förfärligt att många uppfödare av rashundar och raskatter tjänar mycket pengar på sin verksamhet. Varför köpa dyra djur från uppfödare, och gynna den tveksamma verksamheten, när det finns mängder av djur som behöver hem?

Om man har möjlighet att ta hand om en katt eller två, bör man vända sig till ett katthärbärge och adoptera en hemlös katt. Genom att ta hand om en hemlös katt, hund, kanin eller annat djur gör man en viktig insats.

Henrik Scheutz, medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel