Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bulgariens ambassadör har landat

På fredagskvällen landade Bulgariens ambassadör på Svegs flygplats för sitt besök på Härjedalens kulturcentrum.
– Det är första gången jag besöker Härjedalen och det ska bli väldigt spännande, säger ambassadör Svetlan Stoev.

Ambassadören gör ett officiellt besök på Härjedalens kulturcentrum i Lillhärdal. Det är den världsberömde kavalpipespelaren Theodosii Spassov, även han från Bulgarien, som lockat dit Svetlan Stoev.

– Han är en stor artist, inte bara i vårt land utan i hela världen. Hans musik är väldigt ren. När man lyssnar på honom förstår man hur musik kan föra samman människor från olika delar av världen, säger Svetlan Stoev.

Besöket på musikfestivalen Härjedalspipan Revisited markerar också inledningen av ett hundraårsjubiléum. Det var 100 år sedan som Sverige och Bulgarien inledde diplomatiska förbindelser. På olika sätt ska det uppmärksammas under året och jubiléet startar alltså på Härjedalens Kulturcentrum i Lillhärdal.

– Nästa vecka ska jag till kulturmuséet i Lund för en utställning, säger ambassadören. Också det en del av hundraårsjubiléet.

Förutom musikfestival så tänker ambassadör Svetlan Stoev försöka se en del av Härjedalens natur. Han är själv skidåkare.

– Jag vill gärna se vad ni har att erbjuda, speciellt nu på vintern. Kanske kan jag komma hit privat någon gång, säger ambassadören.