Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bulgariens ambassadör besöker pipfestival

Festivalen Härjedalspipan revisited i Lillhärdal i januari får finbesök. Bulgariens ambassadör i Sverige besöker arrangemanget som hålls på Härjedalens Kulturcentrum.

Den bulgariske ambassadören Svetlan Stoev kommer bland annat att få se den bulgariske kavalpipespelaren Theodossi Spassov uppträda tillsammans med flera herdeflöjtspelare från Sverige och andra länder. Under nästa år firar Sverige och Bulgarien 100 år av diplomatiska förbindelser och med besöket på festivalen så inleds flera offentliga presentationer av den bulgariska ambassaden i Sverige.

"Jag träffade H.E. Mr. Stoev för några månader sedan och han inbjöd mig att besöka kulturella institutioner för samtida konst och kultur i Bulgarien. Eftersom min kalender för 2014 är fulltecknad, inbjöd jag honom i utbyte att besöka Härjedalen och att vara med under festivalen", säger HKC:s konstnärlige ledare Andreas Hoffmann i ett pressmeddelande.