Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Budget med stora investeringar klubbad

Kommunfullmäktige i Östersund beslutade nyss om en budget för det kommande året. Budgeten innebär bland annat stora investeringar.

Det märktes mycket tydligt under dagens kommunfullmäktige att valet är nära. Ett stort antal politiker ville göra sina röster hörda och utläggningarna hade inte alltid med själva budgeten att göra.

Men efter en lång debatt så fattade ändå ledamöterna i fullmäktige ett beslut om hur pengarna ska fördelas 2011. Budgeten är preliminär eftersom det kan behövas ett flertal justeringar under hösten. Till exempel så kan prognosen för skatteintäkterna komma att förändras, det kan även bli fråga om mer statliga pengar till kommunerna.

– Regeringens budgetproposition som kommer i mitten av oktober eller i början av november kan komma att innehålla statsbidrag till kommunerna. Ett visst tillskott lär det nog kunna bli men det är inget som vi kan ta med i budgeten i det här läget, säger kommunens budgetchef Greger Wikner.

Budgetbeslutet innebär bland annat stora kommunala investeringar. Nästa år kommer investeringarna att vara rekordhöga och nå upp till 455 miljoner kronor. De kommande tre åren ska Östersunds kommun investera nästan 1,2 miljarder kronor enligt de riktlinjer som dragits upp. I december ska kommunfullmäktige i Östersund fatta ett definitivt beslut om nästa års budget.