Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bud om asylboende på Ope skola

Grytan Invest AB vill köpa Ope skola, men Östersunds kommun avvaktar med besked.

Det har pågått en febril aktivitet på flera håll efter nedläggningsbeslutet av Ope skola i höstas. Ope skolas vänner kämpar med näbbar och klor att få behålla skolan och har fått friskoleföretaget Dille Gård att nappa på planerna. I december skickade Dille Gård en förfrågan till kommunen om att få köpa eller hyra fastigheten för att driva skolan vidare.

Men det är fler som är intresserade av byggnaderna på tomten.

Grytan Invest AB, som driver asylboendet i Grytan, vill köpa hela fastighetsbeståndet för att kunna öppna ett asylboende för flyktingar.

"Vår plan vid ett eventuellt framtida ägande av Ope skola är att ytterligare förädla vår nuvarande verksamhet inom asylboende som vi sedan 2012-10-01 bedriver på Grytan", skriver bolagsledningen i ett brev till kommunen.

Enligt Grytan Invest har Ope skola bland annat en gymnastiksal som saknas i Grytan, det finns isplan och dessutom planeras en lotsverksamhet för de asylsökande som kan förläggas i Ope.

Ur skrivelsen:

"Förutom lotsverksamheten planerar vi att starta upp ytterligare två verksamheter på Ope skola som vi i dag inte vill gå in på".

Kommundirektör Bengt Marsh svarade på intresseanmälan från bolaget under torsdagen. Han säger att brevet är mottaget men "avvaktar den vidare beredningen" då Dille Gårds ansökan först ska diskuteras i kommunstyrelsen.

Klart är att tjänstemännen kommer att föreslå avslag på Dille Gårds önskan om att få ta över skolans lokaler då ett beslut redan är taget om att skolverksamheten ska läggas ner i Ope.