Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bubblig bollek i kallt novemberregn

Som ett led i en kurs i socialt entreprenörskap har flera elever på det ekonomiska programmet vid Wargentinsskolan ordnat en aktivitetsdag för andra elever som nyligen bosatt sig i Sverige.

– Eftersom uppgiften handlade om socialt företagande så tyckte vi det var bra att ordna en aktivitet för de här eleverna, säger Evelina Svedberg. Vi går på samma skola och när vi kollade intresset om vad de skulle vilja göra så verkade fotboll och något sportrelaterat vara ett bra val.

Efter en tids förberedelser, där de speciella bumperbollarna lånats av ett företag i Åre och tillstånd för att hålla till på en gräsplan nära skolan inhämtats kunde alltså eventet äga rum på fredagen.

– Det känns som att det är viktigt att vara med och hjälpa till så att de får lära känna andra elever och öva sina språkkunskaper, säger Evelina Svedberg.