Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs bröt förlustsviten

Annons


Förlustsviten blev sex matcher. Sedan vann Brynäs med 4–3 hemma mot HV 71 efter förlängning, trots att målvakten Jacob Markström fördes till sjukhus.

-Skönt, riktigt skönt. Vi har inte spelat tillräckligt enkelt på slutet, sade Brynäs lagkapten Andreas Dackell som avgjorde matchen.

Det var två stukade lag som möttes i Gävle. Brynäs hade sin länga förlustsvit i bagaget, HV 71 saknade nio spelare i truppen på grund av skador, sjukdomar och avstängning och valde att spela på tre femmor medan Brynäs gick runt på fyra kedjeformationer.
Orken avgjorde?

Orken kan ha avgjort. HV drog sig fem utvisningar i sista perioden. Brynäs spelade fem mot tre i en minut och 20 sekunder utan att åstadkomma speciellt mycket. Men när det blev spel fyra mot tre i förlängningen kom segermålet. Andreas Dackell tvekade inte det minsta när han drog till direkt i vänsterläge.

-Vi behövde den här segern. Visst är det tungt att förlora sex matcher på raken och det blir mycket snack. Ändå tycker jag att vi har hållt en hög positiv nivå inom laget och inte låtit oss påverkas av snacket runt omkring, sade Dackell.

-Problemet är att vi inte spelat tillräckligt enkelt. Vi har velat lite för mycket och gått bort oss i fel läge. Nu ska det bli skönt att träna en dryg vecka under landslagsuppehållet, sade Dackell.

Segern till trots var Dackell inte helt nöjd.

-Vi borde avgjort matchen tidigare, vi hade en mängd lägen, speciellt i början av andra perioden, sade han.
Markström skadad

Den mest dramatiska situationen i Läkerol Arena var dock inte Dackells segermål. I mitten av den andra perioden sköt HV-spelaren Jonas Johansson ett inte alltför märkvärdigt skott mot Brynäsmålet. Jacob Markström räddade skottet enkelt men sjönk direkt efter ihop på isen.

Läkare och ambulanspersonal var snabbt framme hos Markström. Efter en stund kunde Markström lämna isen för egen maskin men fördes till sjukhus. Brynäs lagledning hade direkt efter matchslut inga uppgifter om hur det stod till med lagets förstemålvakt. Anders Lindbäck som fick hoppa in i Brynäsmålet höll nollan, gjorde en prickfri insats.

Mer läsning

Annons