Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruno Karlsson

/

Bruno Karlsson avled efter en kort tids sjukdom den 15 januari, lugnt och stilla i sitt hem.

Annons

Han föddes 1936 i Gärdviken i kökssoffan som alltid funnits på den gård som han kom att bli trogen hela sitt liv. Han var nummer fem i en syskonskara av sex barn.

Bruno började tidigt arbeta i skogen tillsammans med sina bröder. Han fick anställning på Holmens bruk 1952. Ett avbrott i arbetet blev hans militärtjänst på I 5 i Östersund. Därefter återgick han till Holmens bruk och var kvar fram till sin pensionering.

Bruno var mycket engagerad i fackliga frågor och aktiv medlem i Flåsjöbygdens s-avdelning. Han var mycket mån om sin hembygd, blev en av byns eldsjälar och var med i byns olika föreningar.

Bruno gifte sig 1963 med Ann-Marie från Skansnäset. Clas-Göran föddes 1964 och Hans 1968, båda gick bort i tidig ålder av en muskelsjukdom. Makarna adopterade en dotter som blev hämtad på Arlanda 1987.

Naturen, jakten och fisket har varit Brunos stora intresse hela livet så efter pensioneringen ägnade han sig åt allt detta på heltid. Han följde naturens cykel och gjorde det som skulle göras inom jakt/viltvård och fiskevård och tog vara på allt vad naturen gav efter den årstid som rådde. Som den naturmänniska han var, tog han hem vrilar i olika storlekar som han sedan täljde till diverse skålar och kåsor. Han tog hem konst som fanns färdigt i naturen eller så skapades det konst av naturen.

Han månade stort om familjen, släkten och vännerna och släktträffarna betydde extra mycket. Han höll även kontakten med sina kusiner i Kanada och pratade ofta om resan dit sommaren 2003.

Bruno var en människa med ett stort varmt hjärta. Ödmjuk och snäll, positiv och med glimten i ögat. Var aldrig rådlös och hade alltid någon historia att förtälja.

Han lämnar ett stort tomrum efter sig, men många fina minnen lever kvar för oss alla.

Mer läsning

Annons