Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunnen blev en dödsfälla

När mannen skulle undersöka varför vattnet smakade illa blev brunnen en dödsfälla. En tragisk olyckshändelse, konstaterar polisen efter att ha undersökt platsen.

I torsdags eftermiddag larmades polisen om ett dödsfall i Grötom i Krokoms kommun. En man hade hittats död i en brunn i anslutning till sitt eget hus. Omständigheterna kring mannens död bedömdes som oklara och en förundersökning inleddes för att utreda händelsen. Platsen där mannen påträffades spärrades av och kriminaltekniker åkte under fredagen till Grötom för att utreda dödsfallet.

– Vi betraktar det här som ett dödsfall utan misstanke om brott, säger Mikael Lundberg, förundersökningsledare vid polisen.

Mannens bror upptäckte honom liggande i brunnen i torsdags eftermiddag. Då hade ingen hört något i från honom på knappt tre dagar. Brunnen som är fem meter djup och till hälften vattenfylld är mannens dricksvattensbrunn.

– Han hade berättat för sin bror att han hade illasmakande vatten. Vi tror att det är orsaken till att han har gått till brunnen, dragit isär betongblocken som används som brunnslock och sedan kikat ner för att se om det fanns något djur eller något som kunde ha orsakat att vattnet smakade illa, säger Mikael Lundberg.

Av någon anledning ramlade mannen ner i brunnen och avled. Mannens kropp kommer nu att skickas på rättsobduktion.

– Det här är en mycket tragisk olycka, säger Mikael Lundberg.

Polisens tekniker undersökte under fredagen mannens bostad och gård.

– Huset är olåst, det verkar inte ha varit någon alkohol inblandat. Mannens plånbok låg på köksbordet med ett antal tusenlappar i. Det finns inget som tyder på att det har begåtts något brott, säger Mikael Lundberg.