Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflos kräftgång fortsatte på hemmais

Brunflo föll tungt på söndagen.

1–6 mot Örnsköldsvik innebar sjätte raka förlusten – och Agne Ericsson konstaterar:

– Som det ser ut nu måste vi hitta en annan form för att vinna.

Brunflo har inte vunnit sedan derbymatchen mot ÖIK den 17 september och ligger nu sist i tabellen.

– Jag vill inte bara skylla på spelarna. Det är upp till oss ledare att hitta ett spel som gör att vi kan vinna. Jag tror att vi måste spela betydligt enklare, säger tränare Agne Ericsson.

– Men vi har också ett ungt lag. Det kommer att ta tid.

Söndagens match i Klanghallen vill nog laget helst glömma. Brunflo slarvade, inte minst i defensiven och åkte på två baklängesmål i första perioden. Hemmalaget hittade sedan visserligen in i matchen i andra perioden med ett 1–3-mål från Mikael Fernström.

– Efter det hade vi ett rätt bra tryck mot Örnsköldsvik, säger Agne Ericsson.

Men då kom i stället en tung kalldusch. Örnsköldsviks Dennis Nordin satte dit 1–4 med bara fem sekunder av andra perioden.

Därefter hade bortalaget inga problem att städa av slutronden.

– Örnsköldsvik är ett bra hockeylag och i dag fick vi aldrig tag på dem. Vi är på gång i andra perioden, men slarvar alldeles för mycket. Det är många passningar som inte sitter.

Hur ska ni vända på den här trenden?

– Vi måste börja göra mål. Vi har väldigt svårt att sätta dit våra chanser. Sedan tror jag som jag sa att vi måste börja spela enklare. Det här är en riktigt bra serie och du måste göra skitjobbet mot alla lag, annars förlorar du.

Glädjande från söndagen var i alla fall att backen Niko Korhonen fanns med på isen. Den finländske backen har nu hämtat sig från sin hjärnskakning.