Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflokören

Under året har Brunflokören haft cirka tio framträdanden. I början på året framfördes en mässa i visans tecken i Brunflo kyrka och därefter i Marieby kyrka tillsammans med Mariebykören.

Annons

Den 24:e mars hade Jämtland/Härjedalens körförbund årsmöte på Stocke Titt. Birgitta Dyrendahl och Mia Falk deltog från Brunflokören.

Den 5 april framfördes Musik från hela världen i Brunflo kyrka. Karin Härjegård och musikerna Peter Roos, Fredrik Mårtensson, Tomas Nyqvist och Lars Eriksson deltog.

På Valborgsmässoafton deltog Brunflokören med sång vid hembygdsgården i Grytan. Därefter åkte kören till Lunne bygdegård. Medlemmarna blev bjudna på fika i bygdegården där kören också sjöng. Körledaren Astrid Åslin spelade dragspel och gitarr och körmedlemmen Maria Noreborg spelade ukelele och följt.

Den 6 maj gav kören en konsert i kyrkan med ”Stad i ljus”-sånger tillsammans med Py Bäckman och pianisten Rune Broberg. Det kom mycket folk som uppskattade konserten.

På nationaldagen den 6 juni framfördes sång i kyrkan. Därefter avslutning med grillfest i Svedje.

Höstterminen började med att kören repeterade inför en konsert tillsammans med Veteranorkestern i oktober.

Den 3-4 oktober samlades kören till en körhelg i Sällsjögården. Det hade kommit snö på morgonen.

Den 25 oktober genomfördes en musikgudstjänst i Brunflo kyrka tillsammans med Veteranorkestern.

Den 28 oktober hade kören ett musikcafé med melodikryss i församlingsgården. Åke Jonsson var kryssledare, Leif Jarlbjörn höll liten andakt. Ett kakkalas av sällan skådat slag dukades upp i församlingsgården.

Den första advent genomförde Brunflokören och Brunflo gospel en gemensam adventskonsert i Brunflo kyrka. Därefter fortsatte Brunflokören till Näs kyrka för ett uppträdande.

Den 21 december sjöng kören in julen i Brunflo kyrka. Henrik Hallberg solist och Carolinn Eriksson tvärflöjt, Mattias Nordkvist piano. Köråret avslutades därefter med julgröt och skinkstut i församlingsgården.

Sedvanliga årsmötespunkter klubbades snabbt igenom på årsmötet den 22 februari.