Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflobygdens SPF-förening

Uppslutningen var stor när Brunflobygdens SPF-förening hade årsavslutning.

Annons

Brunflobygdens SPF-förening har firat sin årsavslutning på Mariagården med stor uppslutning av både gamla och nya medlemmar. Begivenheten inleddes med luciatåg. Skrivaren av dessa rader noterade att det var artonde gången vi firade lucia och smakade på julbordet på just Mariagården. Och som grädde på moset var det just Ingvor och Staffan Sahlin som stod för serveringen även denna gång. Arton år på raken! Slå det den som kan!

Luciatåget bestod av fjärde och femteklassare från Mariebyskolan, ledda av klassföreståndaren Barbro Heiming och till hjälp på gitarr Sesel Ekevärn. Lucia var Matilda Ljungdahl från Öd. Ceremonin inleddes med att alla presenterade sig med namn och från vilken by de kom ifrån. Mycket uppskattat. Årets kör var både den största till antalet och även den mest skönsjungande. Något för Mariebykören om några år.

Så vidtog det stora frosseriet. Jättegott, med ett ord sagt.

Vidare kan noteras att Solveig Jonsson och Nisse Nilsson hade ordnat ett lotteri med idel julklappar, skänkta av våra medlemmar, som en liten försmak till julafton.

Vår kassör Egon Persson meddelade kortfattat att han beslutat bjuda hela sällskapet på julbordets delikatesser, vilket belönades med dagens längsta applåd. Givetvis hade han hela styrelsen bakom ryggen.

Vårt trafikombud Erik Landström riktade några förmaningens ord till oss inför helgen. Slutligen läste vår ordförande Ulla Britt From om julbrådska. Så var ännu ett lyckat julbord till ända.

Torsten Nilsson