Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo skrällde i derbyt

Både ÖIK och Brunflo har tappat tvåmålsledningar i division 1-derbyt. ÖIK har även tappat sin kapten Tobias Falk, som ådrog sig ett matchstraff.

Favorittippade Östersund fick inte alls någon bra start på bortaisen. Flera utvisningar och bara tre skott på mål – spelet har inte alls stämt för favoriterna.

Brunflos Kristoffer Pihlqvist tog till vara på en slarvig passning och gjorde 1–0 efter halva perioden. Joel Hellström ökade på till 2–0 i power play mot slutet.

ÖIK:s Kalle Johansson fick dessutom 10 minuters personligt straff efter att ha klagat på domarna i slutet av perioden.

I mittenperioden kom den stora vändningen. ÖIK gjorde fyra mål på mindre än sju minuter innan Brunflo fick nog och tog timeout.

Många trodde att matchen var avgjord efter målexplosionen, men Brunflo hittade ny kraft. Robin Larsson gjorde 3–4 innan Kristoffer Pihlqvist, en av isens bästa spelare, sköt 4–4.

I samband med kvitteringen tappade ÖIK:s kapten och center Tobias Falk humöret. Han fick 5+20 minuter för en tackling mot huvudet och därmed matchstraff.

Slutminuterna blev tillknäppta och 4–4 stod det efter full tid. Där var det Brunflo som avgjorde till hemmapublikens stora förtjusning.

Längre text kommer.

Följ mål för mål här: http://stats.swehockey.se/Game/Events/158702