Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo och ÖIK på ny norrturné

Säsongens sista långresa i grundserien väntar för ÖIK och Brunflo. Matcher mot Kiruna och Kalix ska avverkas och massor av mil i buss.

ÖIK lämnade Östersund vid 07-tiden, medan Brunflos buss avgick vid lunchtid. Destinationen är Norrbotten.

Fyra omgångar återstår av division 1 norra. Sedan väntar play off för ÖIK och kvalserie för Brunflo.

Helgens dubbelmöten betyder mest för ÖIK, som gärna vill klättra i tabellen. Laget har fem poäng upp till Teg, men står samtidigt på samma poäng som Kalix.

– Det är väl långt upp till Teg, men vi ska göra ett försök. Fjärdeplatsen är i vårt sikte, säger Markus Åkerblom.

Vilken av matcherna blir svårast?

– Kiruna. Det är ett bättre lag än Kalix. Däremot är Kalix svårt att möta. Tittar du på deras resultat handlar det mycket om 2–1, 2–2 och 3–2. De backar hem och spelar med en köttmur och på kontring. Vi kommer att få föra matchen

ÖIK får tillbaka Pierre Larsson och Chad Wiseman. Kvar på skadelistan är Erik Näslund och Joel Asp.

– Vi är tunn på backsidan. Vi har egentligen bara sex-sju backar, säger Åkerblom, som dock inte har något nyförvärv i sikte än.

Viktigast på den fronten är att hitta rätt spelartyp, inte att man ska värva så fort det går.

Brunflo har redan nu en del tankar på kvalserien.

– Det här är inte den sista långresan för oss. Vi får säkert göra någon till i kvalserien, kanske till Clemensnäs, säger Gary Woolford.

Målet just nu är att bygga vidare på den fina form som laget haft efter jul. Inför helgen får laget tillbaka Kristoffter Lärka, men tappar i gengäld målvakten Tim Juel som återvänder till ÖIK.

Forwarden Robin Larsson är därmed ensam kvar på skadelistan. Hans handskada ska vara läkt inom några veckor.