Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo Lions Club

Brunflo Lions Club har haft sitt oktobermöte och kunde då uppta en ny medlem i klubben. Antalet klubbmedlemmar är därmed uppe i 34 stycken. De senaste årens positiva trend består således.

Klubbens president Ingvar Elfving inledde med att konstatera att många uppgifter stod för dörren. Först och främst insamlingsaktionen för Världens barn med start fredagen den 9 oktober. Tjänstgöringslista för medlemmarna klubbades. Även lördagen den 16 oktober bemannades. Världsliondagen den 8 oktober firas traditionsenligt genom att klubben bjuder alla boende på ortens äldreboende på tårta. Ansvariga för tårtaktionen utsågs. Det har ofta framhållits från klubbens sida det fantastiska gensvar Brunfloborna alltid visat vid Lions insamlingar för humanitära ändamål. Med anledning av att klubben i år fyllt 50 år vill Brunflo Lions bjuda på ett evenemang av något slag som ett tack till Brunfloborna. Enligt tidigare beslut inträffar detta torsdagen den 7 oktober i och med att Johan Utas på IOGT i Brunflo håller föredrag och visar bilder från Bjurälvsgrottorna. Klubben bjuder både på inträde och fika. Presidenten meddelade att man lyckats få en sponsor för evenemanget. Funktionärer för kvällen utsågs. Presidenten rapporterade om klubbens deltagande i Jämtlands läns 200-årsfirande på Jamtli söndagen den 26 september. Vid detta tillfälle samlades både 50-öringar och begagnade glasögon in. Dessutom informerades allmänheten om Lions verksamhet både lokalt och globalt genom att ett bildspel visades i Lignellsalen.

Klubbens sekreterare presenterade en sammanställning över beviljade lokala bidrag, internationella insatser, stipendier med mera under de senaste 15 åren och kunde konstatera att slutsumman utdelade medel uppgår till 1.004.924 kronor. En imponerande siffra! Ett stort tack till alla Brunflobor, som gjort detta möjligt!

Presidenten Ingvar Elfving avslutade mötet med att uppmana klubbens medlemmar att satsa på en lyckad julmarknad framför allt genom att skaffa vinster till tombolan.