Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo Lions Club

Brunflo Lions Club hade vid sitt månadsmöte i mars en hel del viktiga ärenden att avhandla. Redan en timme i förväg samlades klubbmedlemmarna på restaurang Kronan Teknikland för att från Jan Kallin få en lektion om Lions organisation och verksamhet.

Prick på slaget 19 öppnades mötet av presidenten Ingegerd Olofsson. Därefter fick chartermedlemmen Bo Storm i uppdrag att förrätta intagningen av ny medlem. Därmed består klubben av 31 medlemmar. Sedan förrättades val av klubbfunktionärer för nästa verksamhetsår. Till ny president valdes Jan Kallin. Som kassör omvaldes Göran Nordlander och som sekreterare omvaldes Thore Johnsson. Ny som ordförande i medlemskommittén blev Bertil Magnusson. Övriga funktionärer kommer att väljas vid kommande möte.

Klubben har tidigare beslutat att ekonomiskt stödja det projekt för utsatta gatubarn i Uganda, som två blivande socionomer vid Mittuniversitetet driver. Avsikten är att där i Uganda bygga ett rehabcenter för dessa barn. Beslöts att ge ytterligare ett bidrag med 5000 kronor till projektet.

Lion Vivianne Haraldsson har tillsammans med presidenten besökt äldreboendet Ängegården för att ta reda på om vi i Lions kan engagera oss på annat sätt än att ge pengar, tårta och blommor till de äldre. Klubben fick några förslag och styrelsen presenterade fyra aktiviteter, som vi skulle kunna hjälpa till med: 1) Högläsning ur till exempel dagstidning, noveller eller annat. 2) Följa med äldre ut på korta promenader. 3) Bjuda på levande musik klockan 14 sista fredagen varje månad. 4) Bjuda de gamla på till exempel kolbullar eller varm korv vid lämplig tidpunkt. En lista skickades runt under mötet där medlemmarna kunde anteckna sitt intresse för att ställa upp på aktiviteterna. 15 Lions anmälde sig direkt för detta.

När det gäller bilrallyt den 28 februari på Campusområdet deltog 12 medlemmar från klubben. Arvoden för denna bevakningstjänst kommer klubbkassan till godo senare. Medlemmarna påmindes om att det nu är hög tid att gå ut i skog och mark för att skörda björkris. Påsken närmar sig och därmed efterfrågan på ris. Lion Bertil Magnusson tar emot björkrisbuketterna för vidare leverans till våra risköpare.

Jan Kallin lämnade en utförlig rapport från distriktsrådsmötet, bland annat om hand i hand-projektet, som ger små lån till främst kvinnor i Indien, så de kan starta små företag genom att låna till startkapitalet. I Indien får inte kvinnorna själva ta lån, så detta är ett bra sätt att öka jämställdheten i landet. Indiens Riks-Lion administrerar fonden. En viktig person för detta projekt är Percy Barnevik, som erbjuder sig att satsa 50 procent av vad Lions samlar in. Distriktet betalar in 15 000 kronor till hand i hand-projektet.

När det gäller den akuta hjälpen till flyktingarna i Syrien får Lions ta hjälp av Lions i Turkiet och i Libanon, eftersom Syrien är ett av de få länder där Lions inte är representerat. Hjälpen koncentreras till flyktinglägren vid gränserna till Syrien. Ett lager av 500 katastroftält med kaminer för uppvärmning byggs upp av Lions i Sverige för att skickas till lägren. Just när det gäller katastrofhjälp är Lions ofta först på plats genom att ha medlemmar nära där hjälpen behövs.

Presidenten Ingegerd berättade om sitt sammanträffande med sina kolleger i LC Brunkullan och i LC Lit där de beslutat att klubbarna ska ha en gemensam aktivitet den 6 juni på Jamtli till förmån för Barndiabetesfonden. Chokladhjul med igelkotten Sticke och choklad som vinst, loppisförsäljning och bössinsamling ska ingå. Mötet beslutade så.

Lion Egon Loo föreslog att de kvarvarande 400 lotterna i reselotteriet borde säljas ut i en koncentrerad aktion kommande fredag och lördag. Ett antal frivilliga anmälde sig att delta. Klubbmästaren Claes-Göran Larm meddelade att klubbens avslutning av arbetsåret sker på Arvemuséet lördag 22 maj. Buss avgår klockan 14 från Brunflo.

Innan presidenten förklarade mötet avslutat underhöll Tail twister Bo Storm med visdomsord av Alf Henriksson, en egen skriven limerick och ett kåseri av Gits Olsson.

Sven-Olof Wahlström