Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo jagar revansch

I ena ringhörnan: Ett formstarkt ÖIK, med sikte på fjärdeplatsen.

I andra ringhörnan: Ett likaledes formtoppat Brunflo, som jagar revansch.

Det är förutsättningarna inför torsdagens division 1-derby i Östersund Arena

ÖIK har mest att spela för. Laget vill gärna passera Teg och knipa fjärdeplatsen. I så fall behöver man nog vinna både mot Brunflo och mot Ö-vik i sista omgången.

– Vårt mål är fjärdeplatsen och att få hemmaplansfördel i en eventuell avgörande tredje match i play off. Men då behöver vi troligen hjälp, säger tränaren Markus Åkerblom.

Fokus för ÖIK är att gnugga vidare enligt de principer man satt upp.

– Vi vill hitta vinnarkänslan och konsekvent jobba på samma sätt som tidigare, utan att "hitta på något". Vi har haft den där vinnarkänslan i två-tre veckor.

Åkerblom aviserar två ändringar sedan senast. Chad Wiseman är småskadad och står över. Han ersättas av Anton Nykvist, som därmed gör en mycket glädjande comeback efter två års bortovaro.

– Jätteroligt! Anton har haft en tuff resa efter sin cancer och tränat på, men fått följdkomplikationer. Nu har han i alla fall kört för fullt sedan efter jul och även gjort en smygstart i J20 i förra helgen. Nu är det dags att smyga i gång honom till play off.

Markus Åkerblom hoppas kunna presentera en ny back innan söndagsmatchen. Krokar finns ute och man väntar på svar.

Deadline för att värva från dvision 1 går ut på lördag, medan det är fritt fram att värva från elitserien och allsvenskan fram till 27 februari.

Brunflo satsar på att bygga vidare på den senaste tidens formtopp.

– Det är roligt med såna här matcher som betyder något. Dessutom är det skoj att spela i en sån fin arena, menar Woolford, vars lag fick träningsledigt under onsdagen.

– Sverige spelar i OS, därför tog vi ledigt. Men när Kanada spelar då vill Agne att vi ska träna. Det är inte rättvist, säger Gary, som är född och uppväxt i Kanada.

Brunflo-Gary är på extra gott humör efter den senaste helgen i Norrbotten, då man skrällvann mot Kiruna. Kanske var det Brunflos genom tiderna första seger just i Kiruna.

– Det vet jag inte. När vi var som bäst vann vi med 7– eller 8–0 mot Kiruna, men det var på hemmaplan... ja, det kan ha varit den första segern någonsin där uppe.

Kiruna vann skotten med 67–15 (!), men Brunflo höll ut.

– Så var det inte. Vet inte hur de räknade. Dessutom var det inte alls så många farliga skott. Våra killar gjorde ett mycket bra jobb så att de fick skjuta mycket från blått.

Är det något som du är extra nöjd med i ert spel just nu?

– Vi gör fler mål. Det har varit vårt problem hela säsongen. Dessutom var Anton (Johansson) mycket bra i mål. Det har också varit en brist. Våra målvakter har varit för ojämna.

– Det går åt rätt håll. Just nu ser allting bra ut.

Senaste bortamatchen mot ÖIK slutade med 3–4-förlust, trots att Brunflo ledde med 3–0 mot ett i det läget utspelat ÖIK.

– De vann inte den matchen, vi gav bort den. Den här gången vill vi vinna för vår heder.

Brunflo är skadefritt, sånär som på Robin Larsson (tillbaka till kvalserien).