Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo HC ska bli primärvårdens "flaggskepp"

Landstinget i Jämtland tar till extraordinära grepp för att hälsocentralen i Brunflo ska bli ett "flaggskepp" för primärvården i länet.

För uppdraget annonseras det i rikstidningarna efter "distriktsläkare med extra ordinärt uppdrag".

– Vi skulle vilja anställa två läkare samtidigt i Brunflo som får uppgiften att bygga upp hälsocentralen som ett projekt, säger primärvårdschefen Olle Christmansson.

Han säger att det ska bli som en slags intraprenad, alltså en resultatenhet inom landstinget, om inte direkt i ordets bemärkelse.

– Meningen är att de ska få en projekttid på sig, med större befogenheter och ansvar än de annars skulle ha, för att bygga upp verksamheten, fortsätter han.

Hälsocentralen i Brunflo fungerade väl under många år men när landstinget för drygt ett år sedan införde ett stafettläkarstopp så sade många distriktsläkare upp sig.

I dag finns det endast en fast läkare, på deltid, i Brunflo och det skulle behövas fyra läkare på heltid. Men mottagningen har bemannats med stafettläkare under ett år och nu vill alltså landstinget rekrytera fast anställda läkare och återerövra den kontinuitet och stabilitet som funnits tidigare.

Ska annonsen ses som ett rop på hjälp?

– Jag vill snarare se den som ett bevis på att vi vill satsa igen, säger Olle Christmansson vidare. Nu annonserar vi i DN eftersom det är lite annorlunda än att annonsera under offentliga jobb, där vi inte heller fått något napp.