Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo bara en genomfart

Annons

Brunflo kommer att bli inbyggt mellan två stora vägar och den nya vägen kommer inte alls vara särskilt trevlig att gå över eller bredvid.

Trafikbuller kommer att höras överallt ända upp till Vamsta, så för de som tror att bullret kommer att minska så nej tyvärr, de kommer det inte.

Jordbruksmark förstörs.

Kulturmark förstörs och alla de människor som dagligen promenerar i och kring Grytan-Åkre- och Vikvallenområdet kommer att bli drabbade.

En minut kommer bilisterna att tjäna i tid på den nya vägen. Och vägen kommer att kosta minst 150miljoner kr. Pengar som skulle kunna användas till vägar som behöver rustas upp. Sörgårdsskolan kommer att få vägen till granne och deras lekskog kommer delvis att försvinna, men även om en del av skogen blir kvar, hur säkert är det att leka i närheten av en E14? Men ni kan ju göra som med Opeskola, lägg ner den så är det problemet löst!

Boende i området kommer att tvingas flytta för vägen går rakt igenom gårdar.

Vill vi verkligen att det här ska hända? För det kommer det att göra om vi inte gör någonting. Det skulle vara bra om fler skrev insändare, pratade med sina barn, sina vänner, arbetskollegor för att sprida informationen vidare.

Det skulle göra stor skillnad om vi alla skrev en insändare, bara en rad eller två, för att visa att det inte finns något intresse av vägen. Och för att visa alla de som inte är insatt i frågan att bygget inte är bra för Brunflo, något som politikerna försöker få oss att tro. Nej, snarare tvärtom! Bygget är dåligt och pengarna skulle kunna användas till mycket vettigare/viktigare vägprojekt.

Jennifer, Monika, Agnes, Wilma, Emmie, Yannica, Jasmina, Linnea, Ida

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel