Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruksvallarna bjuder på skoterkickoff

Team Walles i Bruksvallarna bjuder på lördag in till öppet hus och kickoff på Völlarbanan.
– Vi vill visa den satsning på 1,3 miljoner kr som vi gjort, säger klubbens ordförande Hans Kristensen till TH.

Annons

Det är under de tre senaste åren som Team Walles satsat på en gemensam klubbstuga/sekretariat samt utbyggnad av skotercrossbanan.

– Völlarbanan är nu en A-bana och är miljöcertifierad för motocross. Det betyder att den kan användas för träning i motocross sommartid, säger Hans Kristensen.

Team Walles har i vinter 16 förare som kommer att försöka köra hem medaljer och ära till sig själva och till klubben.

– Vi har aldrig tidigare haft så många i tävlingsverksamhet och det ska bli jättespännande att se våra förare i aktion i vinter, säger ordföranden vidare.

– Det är bland annat ungdomar utifrån som själva sökt sig till oss för att kunna förkovra sig inom skotercrossporten.

Tidigare är det företrädesvis Johan Eriksson och Jörgen Backman som svarat för de största framgångarna för Team Walles. Här har det handlat både om VM-och SM-medaljer.

– Dom är fortfarande mycket motiverade och förutom Johan och Jörgen räknar vi med att till exempel Johan Dahlgren och Andreas Larsson, båda från Tännäs, ska kunna vara med och kriga om SM-medaljerna, säger Hans Kristensen.

Nämnas kan att Johan tog SM-silver redan förra säsongen.

I helgen kommer även Svemos ungdomsläger att hållas på Völlarbanan. Enligt Kristensen blir det ett 20-tal deltagare och det är huvudsakligen Jörgen Backman, som kommer att drilla ungdomarna i skotercrossens svåra konst.

Annons