Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brown talar ut om krogbråket

Jämtland Basket säger sig vara överens med Ken Brown att han ska lämna klubben.

Så är det dock inte enligt huvudpersonen själv.

– Nej, vi är inte överens. Jag vill stanna och hjälpa Jämtland. Pontus Frivold har sagt att han inte vill att jag ska prata med någon reporter om det här, säger Ken Brown.

I lördags kväll blev polisen larmad till en restaurang i Östersund där ett bråk uppstått utanför restaurangen. Jämtland Baskets stjärnspelare Ken Brown omhändertogs av polisen. Han blev förhörd om bråket och fick sedan stanna på polisstationen i sex timmar efter beslut om lob (lagen om omhändertagande av berusade personer.)

– Jag fick ta emot ett slag av en kille och vad gör jag då? Jo, jag slår tillbaka och sedan kom det vakter. Efter en stund kom någon fram och bad om ursäkt för det som hände. Jag åkte med polisen och fick stanna där i sex timmar. Mer än så blev det inte. Det handlade ju om att jag försvarade mig själv, säger Ken Brown.

En polisanmälan gällande misshandel har nu lämnats in av den man som Brown bråkade med.

Efter några dagar så kom det fram till Jämtland Basket vad som hade hänt. I tisdags fick han reda på av klubbens coach och sportchef Pontus Frivold att han fått sparken.

– Anledningen var att jag hade suttit i fängelse och därför fick jag sparken. Vad jag vet var jag bara omhändertagen av polisen några timmar, säger Ken Brown.

Klubbdirektören Peter Johansson berättar att det här inte var första gången som han inte följt klubbens värdegrund och regler.

– Det har brustit fler än en gång. Men vi går inte in på vad han gjort, säger Peter Johansson.

Brown själv blir förvånad över att han ska ha brutit regler många gånger.

– Efter matchen i Södertälje var det en händelse som var ett rent missförstånd. Det var också Pecka Johansson införstådd med. Jag har inte brutit mot några regler. Klubben har förresten inte några regler. Men det här handlar ju inte om att sportchefen har sparkat mig, säger Ken Brown.

Vems beslut är det då?

– Det är Pontus Frivold som gjort det här som en jättegrej. Men det handlar ju om att jag är en stark person som han inte kan hantera. Han har ju själv ingen gameplan inför matcher. Han har ingen aning om hur motståndarna spelar. Det är jag som får ta snacket med spelarna. Det enda han kan säga under matcher är "högre fart" eller "mer energi". Att han nu inte kan hjälpa mig trots att jag varit hans assisterande coach känns tråkigt.

Hjälpa dig?

– Ja, det är ju ingen jättegrej som har hänt. Vi skulle enkelt kunna reda ut det här och gå vidare. Det känns som han är nöjd med att Jämtland nu gått till slutspel. Jag hade gärna velat vara med och ta dem riktigt långt. Jag har fortfarande kontrakt och jag vill spela med Jämtland säsongen ut. Det är inte för Pontus Frivold jag vill spela utan för våra fans och sponsorer.

Vad säger du till fans och sponsorer?

– Jag vill be om ursäkt för den här situationen som jag hamnade i. Jag vill vara med och lyfta Jämtland mot något som de inte varit med om under lång tid. Får jag inte vara det så vill jag tacka alla fans för den uppskattning som jag fått från både fans och sponsorer.

Under torsdagen sökte sporten Ken Brown genom Jämtland Basket, men fick inte hans telefonnummer.

– Jag fick reda på av några lagkompisar att ni sökte mig. Pontus Frivold hade sagt till dem att de skulle hälsa mig att jag inte skulle prata med någon reporter. Det var inte bra för klubben, säger Ken Brown.

Pontus Frivold bekräftar att han ville lägga munkavle på Ken Brown mot media.

– Det var för hans egen skull eftersom han sitter i en tuff sits, säger Pontus Frivold.

Finns det chans att han kommer tillbaka till laget?

– Nej.

Varför fick han lämna klubben?

– För att han betedde sig illa på krogen.

Han säger att han var assisterande coach till dig eftersom du är så dålig matchcoach!

– Så var det naturligtvis inte. Men om han tycker att jag är dålig så får han göra det.