Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottaren Martin Lidbergs företag blir jämtländskt

Den jämtländska träningsturismen lär få en rejäl injektion fram över.

Tre Östersundsföretag har köpt up brottaren Martin Lidbergs livsverk – Svenska Hälsocampen.

Och redan nästa år blir det mellan sex och åtta läger i Jämtland.

Annons

Brottaren och tv-kändisen Martin Lidberg kommer att fortsätta vara ansiktet utåt under två år. Han ska också vara med på camperna i länet.

Idén om Hälsocampen sjösatte han för fyra år sedan.

– Vi ville att det skulle låta stort och folkligt, därav namnet. Sedan handplockade jag ett antal personer som jag ville samarbeta med, berättar Martin Lidberg vid onsdagens presskonferens i Östersund.

Camperna syftar inte enbart till att få folk att börja röra på sig.

– Det handlar om en livsstilsförändring, att förebygga ohälsa. Då är en stor del också kosten, säger Lidberg.

Under den senaste tiden har han tillsammans med sina kollegor letat efter nya människor att driva hans företag vidare. Via Martin Lidbergs kontakt med Fristilens Stina Bergsten (som instruerat på Svenska Hälsocampen) blev det till slut tre Östersundsföretag:

Fristilen med Frida Stein och Stina Bergsten, Martina Lundholm AB och Spinto Sweden AB med Börje Olsson, Joar och Tommy Båtelson som ägare.

– Ni har en fantastisk miljö här. Och det är en viktig del i Hälsocampen; att man ska få en upplevelse och träna i en vacker natur, säger Lidberg.

Joar Båtelsson tar över som VD för företaget.

– Vi har redan börjat tittat på anläggningar i Östersund och Camp Södergren ligger förstås nära till hands, säger han.

En stor del i affärsidén är att locka fler turister till länet.

– Vi har ju en fantastisk natur, kända idrottsprofiler och bra förutsättningar. Men vi har varit otroligt dåliga på att använda våra resurser, säger Börje Olsson, Spinto Sweden AB.

Redan nu har de tre Östersundsföretagen tagit kontakt med Vintersportcentrum för ett samarbete. Och längdstjärnorna Anna Haag och Emil Jönsson har också uttalat ett intresse om att vara en del av satsningen. Landstingets hälsoenhet har också begärt att få följa utvecklingen med Svenska Hälsocampen i länet genom sina forskare.

• Hur många arbetstillfällen kan det här generera till länet?

– Under första året så räknar vi med två anställda. Det vill vi öka till fyra eller fem anställda nästa år, och upp emot sex anställda året därpå, säger Joar Båtelsson.

Det blir också en hel del inhyrda konsulter inom olika specialområden.

• På vilket vis kommer ni använda miljöerna i Jämtland. Blir det fjällcamper?

– Ja, vi kommer att använda utemiljön väldigt mycket. Det finns hur många möjligheter som helst; allt ifrån långfärdskridskor till längdskidor. Vi hoppas locka många utifrån, säger Frida Stein.