Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brorsson laddar för finsk dubbel

Fyra jämtar tävlar i finska mästerskapen i rally under fredag-lördag.

– Jätteskoj att vi har blivit inbjudna, säger Anton Brorsson.

Den unge JMK-föraren är den ende yngre länsföraren som just nu gör en ordentlig satsning på rally. Hans huvudmål i år är Sverigeserien och VOC Mekonomen Cup.

– Jag kör en Volvo 940 i en klass för originalbilar. Vi brukar kalla hela serien för inofficiella SM eftersom det är så tuff konkurrens, berättar Anton, som får sällskap till Finland av jämttrion Pär Pålsson, Mattias Nilsson och Niklas Nilsson.

Serien avgörs i huvudsak i Sverige, men nu blir det alltså en avstickare till Finland.

– Jag vet inte varför, men vi har blivit inbjudna till finska mästerskapen. Det ska bli jättekul.

Av de totalt åtta deltävlingarna i Sverigeserien körs två i Finland. En kortare på fredag (två mil SS) och en längre på lördag (åtta mil SS).

Formkurvan pekar åt rätt håll för Brorsson, som satsar på att ta sin första pallplats i helgen.

– Jag körde Golf i fjol och det har tagit tid att komma in i Volvon. De senaste tävlingarna har det lossnat. Då har jag verkligen lyckats hitta rätt tempo och då har jag också varit med i toppen.

Placeringsraden i år är 4–6–8–10–4. Det ger Brorsson en delad andraplats i sammandraget. De två sämsta deltävlingarna får räknas bort.

• Hur ser prispengarna ut i VOC?

– Prisbordet för de tre bästa ligger på 100 000 kronor.