Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brorsson dubbeltrea i Finland

JMK:s Anton Brorsson fick kliva upp på pallen två gånger om i sjätte och sjunde deltävlingen i Mekonomens Sverigeserie – som avgjordes i Tammerfors i Finland i helgen.

Brorsson och codrivern David Arhusiander inledde lugnt i fredagens korta deltävling (bara två specialsträckor) – ekipaget var sjua på första sträckan. Men redan på ss2 var de snabbast av alla och kunde därmed nå en sammanlagd tredjeplats.

– Finland är känd för sina breda och snabba vägar med många krön och lyft. Vi hade satt som mål att bara känna på vägarna och noterna på fredagen då det var lördagens tävling som betydde mest, säger Brorsson.

Lördagen inleddes lite trevande men avslutningen var perfekt – seger på de sista två sträckorna tog Brorsson upp till en ny tredjeplats.

– Jag stod verkligen upp och körde, vi pressade ur det lilla sista. Det känns skönt att vi kan avsluta rallyt med två sträcksegrar. Vi visar att vi har tempot och farten att vara med och slåss uppe i toppen, ett väldigt skönt kvitto att ta med sig hem, säger Anton Brorsson.