Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brittsbo börjar ta form

Nu börjar utbyggnaden av Brittsbo komma igång. I den första etappen är tolv villatomter ute för försäljning, men än har det inte varit någon rusning efter villatomter.

I det nya bostadsområdet Brittsbo väster om Lugnvik ska det bli cirka 100 nya tomter. I området planerar Östersunds kommun att det ska finnas radhus, villor och lägenheter, samt ett gruppboende och en förskola.

– Vi har påbörjat utbyggnaden av området. Vi börjar med den första gatan där det blir tolv nya villatomter. Det är de mest attraktiva tomterna med utsikt mot Storsjön och Frösön som är ute till försäljning nu, säger Anne-Katrin Ångnell, exploateringschef på Östersunds kommuns tekniska förvaltning.

Hittills är gatorna i området utbyggda, de ska snart asfalteras. Avlopp, el, vatten och värme är klart för den första gatans tomter. Av de tolv tomter som finns ute för försäljning är en såld och två reserverade. Men Anne-Katrin Ångnell tror att försäljningen kommer att ta fart så småningom.

– Intresset har varit ganska stort och vi har fått många förfrågningar om området. Oftast är det så med nya områden att det tar lite tid innan försäljningen kommer igång, säger hon.

Tomterna annonserades först ut på hemsidan, och nu har de som står i tomtkön precis fått erbjudanden skickade till sig per post.

Utbyggnaden av Brittsbo kommer att ske i etapper och beräknas vara klar om fyra år. I höst börjar kommunen bygga en gruppbostad men villabyggandet kommer förmodligen att ta fart först i vår.

Kommunen räknar med att bygga ut en gata per år och nästa etapp omfattar 25 tomter.