Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britts bro användes till toalett

Att turismen har en baksida är allmänt känt. Britt Larsson i Åre har i veckan fått känna på en ovanligt vidrig sådan när någon under natten använde hennes farstubro som toalett.

Annons

Britt Larsson tillhör den utrotningshotade gruppen på färre än tre bofasta i Åres innersta bykärna. Hon bor i Åreparken, i en mycket välvårdad fastighet som hon ägt sedan 1950-talet. Om somrarna gläder hon alla Årebor med blomsterprakten i sin trädgård.

Att bo så centralt i landets krogtätaste by har dock sina avigsidor och med åren har hon blivit härdad. Så att skotta bort gul snö utanför huset tillhör vardagsbestyren under vintern, det gör hon utan att blinka.

Men när någon går och sätter sig och bajsar på hennes förstubro, då har det gått för långt, tycker Britt Larsson, som aldrig varit med om något liknande under alla år hon bott här.

Först när hon kom ut på bron på morgonen och såg eländet blev hon helt chockad men hon blev också fruktansvärt arg. Det hela kändes som en grov kränkning. Hon visste heller inte riktigt hur hon skulle tolka det. Var det en simpel fyllegrej eller låg det något annat bakom?

Det är också därför hon inte vill vara med på bild i tidningen.

– Jag vet ju inte vad det betyder, om det är mig de är ute efter, säger hon.

Däremot vill hon att folk ska få veta vad hon råkat ut för, hur äcklig historien än är att berätta.

– Jag förstår inte varför han måste sätta sig här, när det finns gott om andra avskilda platser här intill, säger Britt Larsson, som är helt övertygad om att det är en man, det visar de jättestora fotspåren vid bron.

Hon har också ringt polisen, fast hon inser att de inte kan göra mycket.

– Det var mest för att jag behövde prata med någon, säger hon.

Hos polisen har man full förståelse för Britt Larssons upprördhet men bekräftar att det inte är mycket man kan göra.

Som brott betraktat är det annars att likna vid urinering på allmän plats, något som nyligen kostade en Årebesökare 800 kronor i böter. Aktuell brottsrubricering skulle då vara förargelseväckande beteende eller nedsmutsning, menar polisen.